شنبه , آگوست 17 2019
Breaking News
Home / پروژه کارآفرینی نوشابه بدون گاز

پروژه کارآفرینی نوشابه بدون گاز

پروژه کارآفرینی نوشابه بدون گاز

دسته بندیصنایع غذایی
فرمت فایلdoc
حجم فایل17 کیلو بایت
تعداد صفحات25
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

پروژه کارآفرینی نوشابه بدون گاز در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست

عنوان صفحه

مقدمه………………………………………………………………………………………………… 2

آشنایی جزیی در مورد كار كارخانه………………………………………………….. 5

نمودار مراحل مختلف تولید نوشابه غیر گازدار با استفاده از انواع…………………. 10

محاسبه اجزاء و میزان دارایی های ثابت………………………………………………………… 12

مساحت زمین و برآورد قیمت آن………………………………………………………12

مساحت و هزینه های ساختمانی……………………………………………………………. 13

هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید…………………………………………………. 14

سرمایه ثابت مورد نیاز كارخانه………………………………………………………………. 16

هزینه های تولید سرمایه در گردش………………………………………………………………… 18

محاسبه كل سرمایه گذاری……………………………………………………………………… 20

نحوه سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی………………………………………………… 20

سودآوری و چگونگی برگشت سرمایه……………………………………………………. 21

مقدمه

– نوع محصول:

نوع محصول كارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت 14-10 درجه بریكس كه از كنسانتره به غلظت 70-60 درجه بریكس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت 285 سی سی و با درب طشتكی بسته بندی خواهد شد.

بطری مذبور دارای ارتفاع 240 میلیمتر و قطر 57 میلیمتر است و بر روی آن بر چسب مربوطه به ابعاد 80*200 میلیمتر چشبانده خواهد شد.

آبمیوه تولیدی با استفاده از كنسانتره پرتقال، سیب و انگور و به صورت آب این میوه جات تهیه می گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع كنسانتره مصرفی تهیه آن تا بریكس 7 نیز معمول است
آشنایی جزیی در مورد كار كارخانه

– روش كار و نحوه فرآیند:

عملیات بازسازی یا Reconstitution جهت تولید آبمیوه با فزودن آب به كنسانتره و رساندن بریكس كنسانتره از حدود 65 درجه به 12 درجه انجام می شود و در این سیستم چنانچه كنسانتره در شرایط استاندارد تهیه شده باشد عملاً نیازی به اضافه كردن مواد افزودنی برای بهبود طعم و شیرینی آبمیوه نیست. لیكن با توجه به نوع پرتقال ایران و ترشی مربوطه افزودن شكر به آب پرتقال تا میزان 10% جهت بعبود طعم و مزه قابل انجام است. این عملیات شامل مراحل زیر است:

1-نگهداری كنسانتره مصرفی:

كنسانتره معمولاً در گالن های پلاستیكی 120 كیلوئی به كارخانه تحویل می گردد و از آنجائیكه این بشكه ها معمولاً به كارخانه سازنده كنسانتره برگردانده می شود، لذا كارخانه باید حداقل برای مصرف یك هفته كنسانتره مورد نیاز مجهز به مخازن استیل نگهداری به ظرفیت هر كدام در حدود 4000 لیتر باشد.

2-بازسازی آبمیوه از كنسانتره

در این مرحله كنسانتره با 6-5 برابر خود آب مخلوط و به غلظت مورد نظر می رسد.

این عملیات در دستگاه بازسازی كه شامل 2 مخزن استیل است انجام می شود كه دو مخزن تحتانی به صورت دو جداره و مجهز به همزن با دور سریع و محزن فوقانی جهت ذخیره آبمیوه بازسازی شده می باشد.

در مخازن تحتانی ابتدا آب وارد شده و گرم می شود و سپس كنسانتره به داخل مخزن پمپ می گردد و عمل اختلاط توسط همزن با دور خیلی سریع انجام می شود. عملیات افزورن و اختلاط شكر به آبمیوه نیز در این مرحله انجام می گیرد.

3-پاستوریزاسیون آبمیوه:

جهت تولید آبمیوه سالم و قابل نگهداری كه دارای عمر مفید (SHELF_LIFE) بالا باشد می بایستی با انجام عملیات حرارتی در حداقل زمان ممكن كلیه میكرو ارگانیسم‌های احتمالی در آن را از بین برد كه این عمل توسط دستگاه پاستوریزاتور از نوع فلاش FLASH- PASTEURIZER انجام می شود.

4-هواگیری آب میوه:

از آنجائیكه در هنگام اختلاط و خصوصاً با توجه به دور همزن مقداری هوا و اكسیژن در آب میوه وارد می شود و چنانچه این هوا تخلیه نگردد، موجبات اكسیداسیون و كاهش ویتامین C و نیز سایر واكنش های شیمیایی گردیده وط بعاً با تغییراتی در طعم و رنگ كیفیت فرآورده كاهش می یابد، لذا باید عملیات هواگیری یا DEAERATION توسط دستگاه مربوطه به نام دی اریتور انجام شود.

5-پركنی آبمیوه در بطری:

پركنی آبمیوه تولیدی در بطری ها به صورت گرم و توسط دستگاه فیلر بطری همراه با طشتك زن مربوطه انجام می شود.

البته بطری ها قبلاً در دستگاه بطری شور توسط آب و بخار آب كاملاً شستشو گردیده‌اند.

7-برچسب زنی، كارتن كنی و انبار:

در آخرین مرحله و پس از خروج بطری ها از استریلیزاتور تونلی، بطری ها بر چسب خورده و به تعداد 24 عدد در كارتن مربوطه قرار گرفته و بسته بندی و انبار می شوند.

در صفحات بعد چگونگی خط تولید آبمیوه از كنسانتره و مراحل مختلف صورت نمودار ملاحظه می گردد.

سؤال- فرآیند انتخابی تولید كالا را شرح دهید و (Process Flow Sheet) را رسم كنید.

عملیات بازسازی یا Reconstitution جهت تولید نوشابه شامل مراحل زیر است:

اختلاط كنسانتره با آب بر اساس درجه بریكس مورد نظر در مخازن مجهز به گرم كن و همزن با دور سریع- پاستوریزاسیون نوشابه تولیدی به صورت فلاش هواگیری نوشابه توسط DEAERATOR- هموژنیزه كردن نوشابه جهت جلوگیری از دو فاز شدن محلول- شستشوی بطری های خالی- پركن نوشابه در بطری و طشتك زنی توسط دستگاه فیلر و طشتك زن اتوماتیك- انجام پروسس حرارتی بر روی بطری ها در استرایلیزاتور تونلی بر چسب زنی- كارتن كنی و انبار.

نمودار مراحل مختلف تولید (process floe sheet) در طرح ضمیمه ملاحظه می گردد.

فرآیند صحیح و قابل توصیه جهت تولید نوشابه بازسازی شده در تمام دنیا روش فوق است و در صورت اجرای این فرآیند محصول دارای عمر مفید- shelf life) بالا خواهد بود.

فهرست

عنوان صفحه

مقدمه………………………………………………………………………………………………… 2

آشنایی جزیی در مورد كار كارخانه………………………………………………….. 5

نمودار مراحل مختلف تولید نوشابه غیر گازدار با استفاده از انواع…………………. 10

محاسبه اجزاء و میزان دارایی های ثابت………………………………………………………… 12

مساحت زمین و برآورد قیمت آن………………………………………………………12

مساحت و هزینه های ساختمانی……………………………………………………………. 13

هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید…………………………………………………. 14

سرمایه ثابت مورد نیاز كارخانه………………………………………………………………. 16

هزینه های تولید سرمایه در گردش………………………………………………………………… 18

محاسبه كل سرمایه گذاری……………………………………………………………………… 20

نحوه سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی………………………………………………… 20

سودآوری و چگونگی برگشت سرمایه……………………………………………………. 21

مقدمه

– نوع محصول:

نوع محصول كارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت 14-10 درجه بریكس كه از كنسانتره به غلظت 70-60 درجه بریكس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت 285 سی سی و با درب طشتكی بسته بندی خواهد شد.

بطری مذبور دارای ارتفاع 240 میلیمتر و قطر 57 میلیمتر است و بر روی آن بر چسب مربوطه به ابعاد 80*200 میلیمتر چشبانده خواهد شد.

آبمیوه تولیدی با استفاده از كنسانتره پرتقال، سیب و انگور و به صورت آب این میوه جات تهیه می گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع كنسانتره مصرفی تهیه آن تا بریكس 7 نیز معمول است
آشنایی جزیی در مورد كار كارخانه

– روش كار و نحوه فرآیند:

عملیات بازسازی یا Reconstitution جهت تولید آبمیوه با فزودن آب به كنسانتره و رساندن بریكس كنسانتره از حدود 65 درجه به 12 درجه انجام می شود و در این سیستم چنانچه كنسانتره در شرایط استاندارد تهیه شده باشد عملاً نیازی به اضافه كردن مواد افزودنی برای بهبود طعم و شیرینی آبمیوه نیست. لیكن با توجه به نوع پرتقال ایران و ترشی مربوطه افزودن شكر به آب پرتقال تا میزان 10% جهت بعبود طعم و مزه قابل انجام است. این عملیات شامل مراحل زیر است:

1-نگهداری كنسانتره مصرفی:

كنسانتره معمولاً در گالن های پلاستیكی 120 كیلوئی به كارخانه تحویل می گردد و از آنجائیكه این بشكه ها معمولاً به كارخانه سازنده كنسانتره برگردانده می شود، لذا كارخانه باید حداقل برای مصرف یك هفته كنسانتره مورد نیاز مجهز به مخازن استیل نگهداری به ظرفیت هر كدام در حدود 4000 لیتر باشد.

2-بازسازی آبمیوه از كنسانتره

در این مرحله كنسانتره با 6-5 برابر خود آب مخلوط و به غلظت مورد نظر می رسد.

این عملیات در دستگاه بازسازی كه شامل 2 مخزن استیل است انجام می شود كه دو مخزن تحتانی به صورت دو جداره و مجهز به همزن با دور سریع و محزن فوقانی جهت ذخیره آبمیوه بازسازی شده می باشد.

در مخازن تحتانی ابتدا آب وارد شده و گرم می شود و سپس كنسانتره به داخل مخزن پمپ می گردد و عمل اختلاط توسط همزن با دور خیلی سریع انجام می شود. عملیات افزورن و اختلاط شكر به آبمیوه نیز در این مرحله انجام می گیرد.

3-پاستوریزاسیون آبمیوه:

جهت تولید آبمیوه سالم و قابل نگهداری كه دارای عمر مفید (SHELF_LIFE) بالا باشد می بایستی با انجام عملیات حرارتی در حداقل زمان ممكن كلیه میكرو ارگانیسم‌های احتمالی در آن را از بین برد كه این عمل توسط دستگاه پاستوریزاتور از نوع فلاش FLASH- PASTEURIZER انجام می شود.

4-هواگیری آب میوه:

از آنجائیكه در هنگام اختلاط و خصوصاً با توجه به دور همزن مقداری هوا و اكسیژن در آب میوه وارد می شود و چنانچه این هوا تخلیه نگردد، موجبات اكسیداسیون و كاهش ویتامین C و نیز سایر واكنش های شیمیایی گردیده وط بعاً با تغییراتی در طعم و رنگ كیفیت فرآورده كاهش می یابد، لذا باید عملیات هواگیری یا DEAERATION توسط دستگاه مربوطه به نام دی اریتور انجام شود.

5-پركنی آبمیوه در بطری:

پركنی آبمیوه تولیدی در بطری ها به صورت گرم و توسط دستگاه فیلر بطری همراه با طشتك زن مربوطه انجام می شود.

البته بطری ها قبلاً در دستگاه بطری شور توسط آب و بخار آب كاملاً شستشو گردیده‌اند.

7-برچسب زنی، كارتن كنی و انبار:

در آخرین مرحله و پس از خروج بطری ها از استریلیزاتور تونلی، بطری ها بر چسب خورده و به تعداد 24 عدد در كارتن مربوطه قرار گرفته و بسته بندی و انبار می شوند.

در صفحات بعد چگونگی خط تولید آبمیوه از كنسانتره و مراحل مختلف صورت نمودار ملاحظه می گردد.

سؤال- فرآیند انتخابی تولید كالا را شرح دهید و (Process Flow Sheet) را رسم كنید.

عملیات بازسازی یا Reconstitution جهت تولید نوشابه شامل مراحل زیر است:

اختلاط كنسانتره با آب بر اساس درجه بریكس مورد نظر در مخازن مجهز به گرم كن و همزن با دور سریع- پاستوریزاسیون نوشابه تولیدی به صورت فلاش هواگیری نوشابه توسط DEAERATOR- هموژنیزه كردن نوشابه جهت جلوگیری از دو فاز شدن محلول- شستشوی بطری های خالی- پركن نوشابه در بطری و طشتك زنی توسط دستگاه فیلر و طشتك زن اتوماتیك- انجام پروسس حرارتی بر روی بطری ها در استرایلیزاتور تونلی بر چسب زنی- كارتن كنی و انبار.

نمودار مراحل مختلف تولید (process floe sheet) در طرح ضمیمه ملاحظه می گردد.

فرآیند صحیح و قابل توصیه جهت تولید نوشابه بازسازی شده در تمام دنیا روش فوق است و در صورت اجرای این فرآیند محصول دارای عمر مفید- shelf life) بالا خواهد بود.

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

About مقاله ها

Check Also

دانلود- پاورپوینت کتاب بررسی مسائل اجتماعی ایران (گروه مؤلفان)

پاورپوینت کتاب بررسی مسائل اجتماعی ایران (گروه مؤلفان) دسته بندی علوم اجتماعی فرمت فایل ppt …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *